פעמיים בימי חיי טסתי למזרח.בפעם הראשונה שהיתי שם כ-10 חודשים, נודדת בין המדינות השונות, ומגלה שכל אחת אקזוטית יותר מרעותה - נפאל, הודו, סרי לנקה, תאילנד ועוד כמה באזור.בפעם השנייה נשארתי בהודו בלבד.
פרט לאנשים, למנהגים, לצבעים ולמקומות גיליתי כי אוכל אסיאתי מגוון להפליא.בכל פעם שאכלתי אורז, נודלס וטופו - בכל פעם הפתיעו אותי מחדש הטעמים העזים בזכות השילוב הייחודי של התבלינים ועשבי התיבול והניגודים שבינהם - הפיקנטיות של צי'לי ואבקת קארי שגורמות לעינייך לדמוע, מול החמצמצות הרעננה של הלמון גראס, הדומיננטית של תרמילי ההל מול המינימליזם של חוטי הזעפרן האדמדמים.
מבין הטעמים האסיאתיים התחבב עליי במיוחד אוכל תאילנדי אליו נחשפתי לאחר שהות של מספר חודשים בהודו בה כל דבר שהכנסתי לפי היה מתובל במידה כזו שכל פקעיות הטעם עבדו במרץ.. האוכל התאילנדי התגלה לעיתים כהיפך הגמור - תיבול עדין שאין דומה לו , אך אי אפשר להתעלם ממנות אחרות שגרמו לעיניים לדמוע..
עד היום אני מצליחה לדמיין את דוכני המזון הפזורים בכל פינה ואותם מוכרים שישבו להם ברחוב, מול סירי הענק המהבילים ומכרו מתוצרתם - הריחות שמילאו את האוויר והנעשה בסירים פנימה, די היה בהם כדי לגרום לאדם למלא פיו ריר.
בתוך סירי הענק התבשלו להם מרקים תאילנדים.אלו לא היו כמו המרקים שמוכרים לנו במערב, אלא ארוחה שלמה שהוגשה בקערה - אטריות, פירות ים,כיסנים ממולאים, ירקות -ובנוסף לטעם המחירים היו מגוחכים. מה עוד צריך הבן אדם לבקש?
לזכר אותם ימים עברו, אני מגישה לכם מתכון של מרק בטטה בניחוח תאילנדי שקוצר גל מחמאות בכל פעם שאני מכינה אותו.
המתכון עצמו, קל להכנה - וטעים טעים!!
מצרכים:
4-5 בטטות בינוניות
1 פחית חלב קוקוס
אבקת קארי
א.מרק, מלח
אופן ההכנה:
מקלפים את הבטטות, חותכים אותן לחתיכות גדולות ומבשלים אותן במים רותחים עד ריכוך.
אם בסיר יש כמות גדולה מדי של מים, יש לשפוך חלק מהם ולהשתמש ביתרה למרק עצמו - המרק שיתקבל אמור להיות סמיך
לאחר שהבטטות התרככו, יש לרסק אותן במי הבישול למחית חלקה ולחמם שוב את העיסה.
לאחר חימום של מספר דקות, יש לשפוך פנימה את חלב הקוקוס ולהמשיך בחימום.
יש להוסיף אבקת קארי כך שתורגש חריפות - כל אחד לפי מדד החריפות האישי..
כמו כן יש לתבל באבקת מרק ו/או מלח לפי הטעם.
בתיאבון!!
ורד ערמוני, סטודנטית לקידום אתרים במכללת דעת השרון http://xn--4dbheyf.com/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C-%D7%AA%D7%90%D7%99%D7%9C%D7%A0%D7%93%D7%99
>